“Mensenkennis is heel belangrijk”

Mr. Singh weet hoe het is om je in een vreemd land te vestigen. In 1972 kwam hij vanuit India aan in Nederland. Een andere cultuur, hij sprak de taal niet en kende er niemand. Inmiddels heeft mr. Singh meer dan 20 jaar ervaring in de rechtspraktijk met een specialisme in vreemdelingenrecht. Mensenkennis, naast kennis van de wet, is waar het om draait: “Je kunt iemand het beste helpen als je zijn motivatie kent. Alleen als je weet hoe iemand echt denkt, kun je alle mogelijkheden benutten.”

Mr. Jasbir Singh

Opleiding: Rijksuniversiteit Leiden (privaatrecht)
Advocaat sinds: 1992
Rechtsgebieden: algemene rechtspraktijk, met name: vreemdelingenrecht en algemeen bestuursrecht.

Vreemdelingenrecht

Door de omstandigheden van mensen te begrijpen, door hun beweegredenen te kennen, kun je ze beter helpen. Als je weet dat in het thuisland een hele familie afhankelijk is van iemand die zich in Nederland probeert te vestigen, kijk je er toch op een andere manier naar. mr. Singh gelooft daarom in een persoonlijke en oplossingsgerichte aanpak. Een werkwijze die succes heeft gehad: Singh Raaijmakers Advocaten heeft een van de grootste praktijken van Nederland op het gebied van vreemdelingenrecht.

Problemen of conflicten met de overheid

Naast het vreemdelingenrecht is mr. Singh ook gespecialiseerd in het bestuursrecht. Heeft u een probleem of conflict met een gemeente, provincie of waterschap? Of misschien met een bestuursorgaan dat daar deel van uitmaakt? Mr. Singh kan ook hier bogen op een jarenlange ervaring. Met zijn kenmerkende persoonlijke en resultaatgerichte benadering heeft hij al menig zaak in het voordeel van zijn cliënt laten uitpakken. Hij staat u graag bij in uw zaak tegen de overheid of een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO).

Pro Deo

Een advocaat heeft vaak te maken met mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden. Mensen zonder connecties en soms ook zonder de financiële middelen om een advocaat te kunnen betalen. Daarom maakt mr. Singh veel tijd vrij voor pro-Deozaken, voor mensen die zijn vastgelopen en juridische steun hard nodig hebben.

Betrekkingen met India

De Indiase gemeenschap is een van de grootste expat-communities in Nederland. Daarnaast is India een van de sterkst opkomende economieën en ontdekken steeds meer ondernemers India als handelspartner. Hoewel mr. Singh al sinds 1972 in Nederland woont, is de band met zijn moederland sterk. Hij geldt als een vooraanstaand persoon in de Indiase gemeenschap en onderhoudt nauwe contacten met India en gezaghebbende Indiase partijen. Dit maakt mr. Singh tot de aangewezen contactpersoon voor zakelijke betrekkingen met India, een taak die hij uitvoert met dezelfde bevlogenheid als zijn werkzaamheden als advocaat.