“Mensen helpen die in de problemen zitten”

Al woont u in Maastricht of Groningen, ik kom gewoon bij u langs als u niet naar Hoofddorp kunt komen. Desnoods ’s avonds. Dat kost u helemaal niets. En u kunt mij gewoon mobiel bellen of appen. Bovendien is mijn juridische hulp helemaal gratis als u deze niet kunt betalen. Want daar gaat het me om: mensen helpen die in de problemen zitten. Ook als ze geen advocaat kunnen betalen.

Over mr. M. Raaijmakers (Mark)

Mr. Raaijmakers helpt particulieren en ondernemers bij alle juridische problemen op het gebied van verbintenissenrecht, huurrecht, schuldsanering (WSNP), strafrecht, bijstandsuitkering, familierecht. U kunt altijd bellen of e-mailen om mr. Raaijmakers om raad te vragen.

Direct contact? Bel of app mr. Raaijmakers

Opleiding: Vrije Universiteit Amsterdam (Bedrijfsrecht, Europees & Internationaal recht)
Advocaat sinds: 2007

Gratis advocaat, hoe werkt dat?

Kunt u geen advocaat betalen? Dan vraag ik gefinancierde rechtsbijstand (pro Deo) voor u aan. U hoeft daar zelf niets voor te doen. Gefinancierde rechtsbijstand betekent dat u alleen een eigen bijdrage betaalt.

Bij een probleem met uw bijstandsuitkering of de schuldsanering (WSNP-zaken) komt u automatisch in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand met de laagste eigen bijdrage. Kunt u de eigen bijdrage niet betalen of heeft u geen inkomen? Dan compenseer ik de eigen bijdrage en hoeft u helemaal niets te betalen.

WSNP-aanvraag afgewezen? Reageer meteen!

Is uw WSNP-aanvraag (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) afgewezen door de rechtbank? Is uw WSNP-regeling tussentijds beëindigd? Of heeft u geen schone lei gekregen? Neem meteen contact met mij op. We moeten snel zijn: u moet namelijk binnen 8 dagen in beroep gaan tegen de uitspraak.

Ik sta ook voor u klaar:

 • als uw bewindvoerder de regeling wenst te beëindigen
 • bij een dreigende ontruiming van uw huurwoning

Problemen met uw bijstandsuitkering? Gratis hulp

Heeft u problemen met uw bijstandsuitkering? Bijvoorbeeld:

 • uw aanvraag is afgewezen
 • u ontvangt te weinig
 • u bent gekort
 • u heeft een boete opgelegd gekregen
 • uw uitkering wordt beëindigd

Neem dan contact met mij op. Ik zorg dat u gratis wordt geholpen. U hoeft zelfs geen eigen bijdrage te betalen.

Zitting bij officier van justitie of rechtbank?

Bent u gedaagd voor een zitting bij de officier van justitie, bijvoorbeeld een TOM-zitting voor een werk- of leerstraf? Of bent u gedaagd voor een zitting bij de politierechter op de rechtbank? Bel of e-mail me, dan vraag ik het dossier op en komen we samen tot een goede verdediging van uw zaak.

Wanbetaling en incasso

Bent u ondernemer en heeft u te maken met een klant die weigert te betalen? Ik zorg voor een slagvaardige incassoprocedure waarbij zo nodig bewarende beslagen worden gelegd om uw vordering zeker te stellen. Ik ben zeer succesvol in het incasseren van geldvorderingen en schuw geen methoden.

Gijzeling bij openstaande boetes

Wordt u gegijzeld vanwege een openstaande boete? Of is er sprake van dreigende gijzeling? Neem dan meteen contact met me op. Ik zet alles op alles om ervoor te zorgen dat u niet in de gevangenis komt, of dat u zo snel mogelijk weer uit de gevangenis komt. Ik heb al honderden gedupeerden vrij gekregen!

Waarom wordt u door de overheid gegijzeld? Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) gebruikt gijzeling als dwangmiddel om mensen hun boetes te laten betalen. Maar dit dwangmiddel heeft niet altijd zin. Bijvoorbeeld: iemand wil wel betalen, maar kan niet betalen. Dat is betalingsonmacht, geen betalingsonwil. Bij betalingsonmacht heeft gijzeling geen enkel effect: als u geen geld heeft om te betalen, verandert daar niets aan als u de gevangenis in moet.

Gijzeling in schrijnende gevallen, waarin iemand wel wil maar niet kan betalen, is omstreden:

Mr. Raaijmakers klaagt Staatsloterij aan

In een spraakmakende rechtszaak tegen de Staatsloterij heeft mr. Raaijmakers het gelijk weten te behalen voor de bijna 200.000 gedupeerden die zich hebben aangesloten bij Loterijverlies.nl. Het gerechtshof heeft vastgesteld dat de Staatsloterij misleidende mededelingen heeft gedaan over:

 • gegarandeerde prijzen
 • winkansen
 • het aantal gewonnen prijzen
 • de hoogte van prijzen

Lees hier de uitspraak van het gerechtshof

Deze uitspraak is door de Hoge Raad bekrachtigd. Dit heeft de deur geopend naar schadevergoeding voor de Staatsloterijdeelnemers die zich bij Loterijverlies.nl hebben aangemeld. De uitspraak heeft tot een massale toeloop bij Loterijverlies.nl geleid.

Mr. Raaijmakers bewaakt de positie van alle gedupeerden en blijft zich inzetten voor een financiële compensatie. De bodemprocedure tot schadevergoeding loopt momenteel bij de rechtbank Den Haag.

"In het anderhalf jaar dat mr. Raaijmakers mij vertegenwoordigd heb ik hem leren kennen als een advocaat die op de eerste plaats luistert naar hoe je zelf tegen een zaak aankijkt om vervolgens zijn visie weer te geven, kortom , een sociaal bewogen advocaat zonder hebzucht mentaliteit waarvoor de (mensen)rechten op de eerste plaats komen."

Aad van B.

SinghRaaijmakers Mark Raaijmakers Foto
zaak behandeld door
Mr. M Raaijmakers

"mr. Mark Raaijmakers is een gedreven advocaat die met hart en ziel je zaak verdedigt. Wat maakt hem zo speciaal? Hij staat met beiden benen op de grond, diepe levenservaring, kent beiden zijdes van de medaille en behandelt je als mens. Dank je Mark voor je enorme inzet!"

Albert van B.

SinghRaaijmakers Mark Raaijmakers Foto
Zaak behandeld door
Mr. M Raaijmakers