Ik ben zelfstandig ondernemer en wil me in Nederland vestigen

Voor zelfstandig ondernemers die zich in Nederland willen vestigen, is er een puntensysteem dat de toegevoegde waarde voor Nederland bepaalt. Hierbij wordt gekeken naar zaken als het aantal arbeidsplaatsen dat de ondernemer creëert, diens opleidingsniveau, ervaring als ondernemer en werkervaring in het algemeen Bij voldoende punten wordt de verblijfsvergunning toegekend.

  • Ook voor onafhankelijke artiesten en sporters is er een puntensysteem.
  • Voor Japanse en Amerikaanse ondernemers zijn de toelatingsvoorwaarden aanmerkelijk soepeler. Zo is het puntensysteem voor hen niet van toepassing.

Soft landing

Singh Raaijmakers Advocaten heeft een flink aantal buitenlandse ondernemers begeleid bij hun vestiging in Nederland. Onze hulp beperkt zich niet tot juridische ondersteuning, maar omvat alle aspecten die bijdragen aan de zo belangrijke soft landing. Hiervoor kan ons advocatenkantoor bogen op de expertise van een select netwerk van partners, dat zijn waarde al meermalen heeft bewezen.

Wilt u een bedrijf starten in Nederland? Singh Raaijmakers Advocaten navigeert uw bedrijf langs de valkuilen van wetgeving, economische risico’s en lokale gebruiken en zorgt voor een kansrijke soft landing. Neem vandaag nog contact met ons op.