Ik wil een verblijfsvergunning door een investering (Golden Visa)

Buitenlandse investeerders komen in aanmerking voor een Nederlandse verblijfsvergunning wanneer zij minimaal € 1,25 miljoen investeren in de Nederlandse economie. De investering wordt door Agentschap NL beoordeeld op toegevoegde waarde, bijvoorbeeld het creëren van werkgelegenheid of innovaties.

  • De verblijfsvergunning is 3 jaar geldig en kan worden verlengd
  • Na 5 jaar kan de investeerder een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd aanvragen

Portugal, Griekenland en andere Zuid-Europese landen

Investeerders uit het buitenland investeren steeds vaker in Europees vastgoed. Met name Portugal, Griekenland en andere Zuid-Europese landen hebben momenteel een zeer gunstig investeringsklimaat. Voor buitenlandse investeerders is een Golden Visa voor deze landen, in Nederland bekend als het investeerdersvisa, dan ook zeer interessant:

  • Gunstig rendement op investering
  • Verblijfsvergunning voor het land waarin u investeert, ook voor uw gezin
  • Geen verplichting om u blijvend in het land te vestigen

Het minimale te investeren bedrag verschilt van land tot land, evenals de aanvullende voorwaarden. Voor Portugal geldt bijvoorbeeld een investering in vastgoed van ten minste € 350.000.

Kennis van wetgeving én investeringsklimaat

Singh Raaijmakers Advocaten is niet alleen zeer goed op de hoogte van de Europese wetgeving op het gebied van investeerdersvisa, maar ook van het Europese investeringsklimaat. Heeft u interesse in het verwerven van een Golden Visa en wilt u weten waar de beste investeringskansen liggen? Singh Raaijmakers Advocaten is de aangewezen partner voor internationale investeerders die Europa overwegen. Neem vandaag nog contact met ons op.

Lees meer over Golden Visa (Engels)