Huurrecht

Bij huur en verhuur is het belangrijk dat alle afspraken helder zijn vastgelegd, anders kan dit onaangename verrassingen tot gevolg hebben. Heeft u een juridisch probleem op het gebied van huur of verhuur van woon- of bedrijfsruimte? U kunt als verhuurder of huurder, maar ook als onderhuurder bij Singh Raaijmakers Advocaten terecht voor juridische hulp.

Huren woonruimte

Als u de huurovereenkomst ontvangt, is het verstandig deze voor te leggen aan een advocaat. Zo weet u precies waar u uw handtekening onder zet. Zaken om rekening mee te houden:

  • Zijn de bepalingen correct verwoord?
  • Klopt de huurprijs?
  • Mag uw partner bij u inwonen?

Beëindigt de verhuurder de huur? Dat kan niet zomaar. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de verhuurder u vervangende woonruimte moet aanbieden en een vergoeding dient te betalen. Neem contact op als u wilt weten wat uw rechten zijn.

Huren bedrijfsruimte

Voor middenstandsbedrijfsruimte (onder andere winkels, cafés, restaurants, afhaal- en besteldiensten, hotels en kampeerbedrijven) geldt extra huurbescherming tegen ontruiming. Bij overige bedrijfsruimten (banken, kantoren, pakhuizen, fabrieken, werkplaatsen en showrooms) is dit niet het geval. In het kader van de continuïteit van uw bedrijf is het aan te raden dat u goed weet wat uw rechten zijn. Leg daarom uw huurovereenkomst aan ons voor alvorens uw handtekening te zetten.

Huurverlaging

Zowel bij woonruimte als bedrijfsruimte is het onder bepaalde omstandigheden mogelijk om de huurprijs te laten verlagen. We vertellen u graag of u in aanmerking komt voor huurverlaging.

Verhuren woon- of bedrijfsruimte

Als u een woning of bedrijfsruimte gaat verhuren, is het belangrijk om alle relevante aspecten in het huurcontract op te nemen en helder te verwoorden. U kunt denken aan:

  • Kiest u voor tijdelijke verhuur of voor onbepaalde tijd?
  • Verbiedt het huurcontract onderverhuur?
  • Kunt u na de contractstermijn van uw huurder af?

We helpen u graag bij het opstellen van een juridisch sluitende huurovereenkomst. Wilt u de huurprijs van een verhuurde ruimte bijstellen? Ook daarbij kunnen we u adviseren.

Conflict met huurder of verhuurder?

De gevolgen van een huurconflict zijn vaak ingrijpend. Voor de verhuurder hangt er financieel veel vanaf, voor de huurder speelt het woongenot of de bedrijfscontinuïteit een grote rol. Singh Raaijmakers Advocaten helpt zowel huurders als verhuurders bij:

  • Ontruimingsprocedures, al dan niet in kort geding
  • Beëindiging van de huur
  • Conflicten over de huurovereenkomst

We helpen u graag bij het opstellen van een juridisch sluitende huurovereenkomst. Wilt u de huurprijs van een verhuurde ruimte bijstellen? Ook daarbij kunnen we u adviseren.