“Waar vreemdelingen- en arbeidsrecht samenkomen”

De wereld verandert razendsnel en grenzen vervagen. Niet alleen binnen de EU, maar wereldwijd. Dat heeft enorme gevolgen voor zowel organisaties als mensen. Voor bedrijven is het belangrijk dat zij de meest gekwalificeerde krachten kunnen inhuren, waar die ook vandaan komen. En voor kennismigranten en andere expats gaat het erom dat hun rechten en die van hun gezinnen worden gewaarborgd. Dat is waar ik mij voor inzet. Ik sta voor u klaar bij ieder juridisch probleem op het gebied van (internationaal) arbeidsrecht en zakelijk immigratierecht.

Over mr. S. Singh (John)

Mr. John Singh helpt particulieren en ondernemers bij juridische problemen op het snijvlak van vreemdelingen- en arbeidsrecht. Wilt u werknemers vanuit het buitenland naar Nederland halen, heeft u binnen uw onderneming juridisch advies nodig, of denkt u erover om te gaan ondernemen in India? U kunt altijd bellen of e-mailen om mr. Singh om raad te vragen.

Opleiding: International Business Management (Amsterdam-London), Vrije Universiteit Amsterdam (ondernemingsrecht)
Advocaat sinds: 2008

Als jurist adviseert John werkgevers en werknemers binnen en buiten Nederland en fungeert hij als vast aanspreekpunt voor bedrijven die zich in Nederland willen vestigen. Naast zakelijk immigratierecht heeft hij ook kennis en ervaring op het gebied van het arbeidsrecht, zowel nationaal als internationaal. Binnen de EU, met name in Duitsland, België en Frankrijk, kan John bogen op een netwerk van advocaten die bekendheid hebben met de lokale wetten en regelingen.

Expat en ontslagen?

Ontslag heeft altijd impact, maar bij een expat nog wel het meest. Vaak betekent het namelijk dat de expat en zijn of haar gezin het land moeten verlaten. Ook wanneer dat niet het geval is, heeft ontslag grote gevolgen. Zo is er de 30%-regeling, waarbij expats voor 30% zijn vrijgesteld van belasting. Die regeling vervalt wanneer de expat vrijgesteld wordt van werk. Zo heeft ontslag dubbele financiële impact. John onderzoekt voor u of het ontslag wel rechtmatig is en de mogelijke gevolgen voor de verblijfstatus in Nederland.

Jurist met oog voor ondernemerschap

John studeerde zowel ondernemingsrecht als economie. Dankzij deze combinatie van ondernemersgeest en advocatuur kan hij met u sparren over de bedrijfsvoering. Een duidelijke toegevoegde waarde dus, die door John’s cliënten dan ook zeer wordt gewaardeerd.

Soft landing

De afgelopen tien jaar heeft John een flink aantal buitenlandse bedrijven begeleid bij hun vestiging in Nederland. Zijn hulp beperkt zich niet tot juridische ondersteuning, maar omvat alle aspecten die bijdragen aan de zo belangrijke soft landing. Hiervoor kan John bogen op de expertise van een select netwerk van partners, dat zijn waarde al meermalen heeft bewezen. Overweegt u vestiging in Nederland? John navigeert uw bedrijf langs de valkuilen van wetgeving, economische risico’s en lokale gebruiken en zorgt voor een kansrijke soft landing.

Investeerdersvisa en Golden Visa

Investeerders uit China en andere landen investeren steeds vaker in Europees vastgoed. Met name Griekenland, Portugal en andere Zuid-Europese landen hebben momenteel een zeer gunstig investeringsklimaat. Voor buitenlandse investeerders is het Golden Visa, in Nederland bekend als het investeerdersvisa, dan ook zeer interessant:

  • Gunstig rendement op investering
  • Verblijfsvergunning voor het land waarin u investeert, ook voor uw gezin
  • Zonder verplichting om u blijvend in het land te vestigen

Het minimale te investeren bedrag verschilt van land tot land, evenals de aanvullende voorwaarden. Voor Griekenland geldt bijvoorbeeld een investering in vastgoed van ten minste € 250.000, voor Portugal is dit minimaal € 350.000.

Naast de Europese wetgeving op het gebied van investeerdersvisa, is John ook goed op de hoogte van het Europese investeringsklimaat. Heeft u interesse in het verwerven van een Golden Visa en wilt u weten waar de beste investeringskansen liggen? John is de aangewezen partner voor internationale investeerders die Europa overwegen.

Ondernemen in India

John beschikt over een sterk en betrouwbaar netwerk in India. Hij is bovendien goed bekend met de lokale taal, cultuur en manier van zakendoen. India heeft een gecompliceerde markt voor wie de weg niet kent. Met zowel bureaucratische valkuilen als interessante kansen. De synthese van advocatuur en ondernemen enerzijds en de kennis van India anderzijds maken John tot een waardevolle partner voor bedrijven die voet aan de grond willen krijgen in India.

“John Singh combines genuine skill and palpable vigour!”

Piet K., CEO EversPartners

Zaak behandeld door
John S. Singh (LL.M.)

“John Singh has helped us a great deal. By acting as an intermediary and providing guidance in the area of highly skilled migrants, John has contributed towards the growth of our practice. He not only possesses expert knowledge, but is also highly effective and supportive. John is meticulous, engaged and shows genuine interest, and working with him is always a pleasure”

Lillian N., CEO Art of Living Nederland

Zaak behandeld door
John S. Singh (LL.M.)