“Het slachtoffer van letselschade staat centraal”

Een ongeluk zit in een klein hoekje en de gevolgen voor het slachtoffer kunnen enorm zijn. Naast het juridische vraagstuk van aansprakelijkheid gaat het bij letselschade om lichamelijk of psychisch letsel. Dit kan leiden tot arbeidsongeschiktheid en gevolgen hebben voor wonen, zelfverzorging, studie en hobby’s. Je hele leven verandert, soms voorgoed, en dat is bijzonder ingrijpend. Daarom staat bij mij altijd het slachtoffer van letselschade centraal. Ik treed dan ook uitsluitend op namens slachtoffers.

Over mr. J.J. van Vliet (Jeroen)

Mr. drs. Jeroen van Vliet is letselschadeadvocaat en lid van de vereniging van letselschadeadvocaten LSA. Met ruim 25 jaar ervaring op dit rechtsgebied bent u verzekerd van een advocaat die voor u het meest optimale resultaat behaalt. U kunt altijd bellen of e-mailen om mr. Van Vliet vrijblijvend om raad te vragen, ook op het gebied van algemeen aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht, gezondheidsrecht, bestuursrecht, arbeidsrecht en erfrecht. Het eerste gesprek is gratis.

Opleiding: Universiteit van Amsterdam (rechten en economie), Grotius Academie Nijmegen (personenschade)
Advocaat sinds: 1985

Een ongeval, bijvoorbeeld in het verkeer of tijdens het werk, een medische fout maar ook een mishandeling kan leiden tot letselschade. Dit wordt in juridisch jargon ook wel personenschade genoemd. Een belangrijk onderdeel bij letselschade is de immateriële schade of het smartengeld, zoals dit ook wel heet. Dit is een vergoeding voor geleden pijn en gederfde levensvreugde. Als gespecialiseerde letselschadeadvocaat zoekt mr. Van Vliet voor u uit of u recht heeft op smartengeld en zo ja, hoeveel.

Kosten

In de meeste gevallen kost een letselschadeadvocaat u uiteindelijk niets. Deze kosten zijn namelijk onderdeel van de schade en moeten daarom worden betaald door de partij die aansprakelijk is voor uw letselschade. Om precies te zijn: meestal is het de verzekeraar van de aansprakelijke partij die de schade, waaronder de kosten van de advocaat, vergoedt. Mr. Van Vliet gaat voor u de discussie met de verzekeraar aan. Lukt het in de onderhandelingen niet om tot overeenstemming te komen? Dan zal mr. Van Vliet een gerechtelijke procedure (bijvoorbeeld een deelgeschil) starten tegen de verzekeraar om uw recht te halen.

Aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht

U kunt ook bij mr. Van Vliet terecht voor problemen op het gebied van het algemene aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht, gezondheidsrecht. Mr. Van Vliet zet zich in voor uw belangen en zorgt dat u krijgt waar u recht op heeft. Hij neemt u dit allemaal uit handen, zodat u zich volledig op uw herstel kunt richten. Vanzelfsprekend handelt mr. Van Vliet altijd in goed overleg met u. Hiernaast kunt u ook bij mr. Van Vliet terecht voor problemen op het gebied van het arbeidsrecht, bestuursrecht en erfrecht.

Lid van LSA, ASP en LSAH

Naast lid van de LSA is mr. Van Vliet bovendien aangesloten bij de vereniging Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) en de Letsel Schade Advocaten Haarlem (LSAH). Bovendien is mr. Van Vliet onbezoldigd bestuursvoorzitter van Stichting Fonds Gehandicaptenzorg Zaanstreek-Waterland (FGZW).